Мед с пчелна пита

 

Описание: Мед с пчелна пита можем да предложим само от края на Май до началото на Октомври или докато има наличност. Всяка година от него има ограничени количества и за това съветваме, всеки който обича този вид мед, да ни пише или да се обади предварително за да можем да запазим колкото буркана иска.

По време на всяко вадене на меда, при подготовката за центрофугиране, пчелните пити се изрязват и от събраните восъчни разпечатки избираме най-добрите, с които пълниме бурканите. Восъчните разпечатки са най-горната, наградена над рамката, восъчна част от питата, като според нас е по-добрия вариант от това да се изрязва правоъгълно парче от цялата пита. Буркана се долива с мед и в зависимост от месеца, в който вадим меда, той може да е различен вид.

За да запазят меда за дълго време пчелите запечатват с восъчни капачета всяка килийка, в която има мед. Восъкът и биологичноактивните вещества, използвани при запечатването на пчелните килийки, имат доказано благоприятно действие върху стомашно-чревния тракт. Медът с пчелна пита изключително се препоръчва при язви и гастрити. 

Реколта: 2023 година 

Нетно тегло: 470 гр.

Цена: Подарява се до изчерпване на количествата

(цената включва доставка)

 Предлагаме отстъпка от цената при поръчка на по-голямо количество.  

За да поръчате свържете се с нас.

      Продуктът е с гарантиран произход, преминал всички изпитвания и сертифициран за годност, качество и съответствие по българските стандарти. Пакетиран е според съответните изисквания и се съхранява по начин, по който свойствата на меда се запазват за най-дълго време.